Direct contact? Bel: 085 - 0434471

HomePersonen- en familierechtPartneralimentatie

Partneralimentatie

Op grond van de wet kan er na echtscheiding recht bestaan op partneralimentatie. Wanneer u niet gehuwd bent geweest bestaat dit recht in beginsel niet, tenzij u hierover afspraken hebt vastgelegd.

Of de partneralimentatie kan worden vastgesteld is afhankelijk van diverse factoren. Het bepalen van partneralimentatie is maatwerk. Wij gaan graag met u in gesprek om te bezien of er aanleiding is om partneralimentatie vast te stellen en aan welk bedrag u dan moet denken.

Wanneer u al partneralimentatie betaalt of ontvangt en er zijn van u of van uw ex–partner omstandigheden gewijzigd sinds de scheiding, bijvoorbeeld het inkomen is verminderd of vermeerderd, of de kinderen wonen niet meer thuis, of er is een nieuw gezinslid geboren, dan kan het nuttig zijn om te laten bekijken of de vastgestelde alimentatie nog altijd passend is of dat er gelet op de gewijzigde omstandigheden toch een verandering moet worden aangebracht. Speelt dit bij u, voorkom nare verrassingen, wacht niet te lang en vraag advies. Wij staan u graag te woord.

Of het nu gaat om kinder- en/of partneralimentatie: Compass Familierecht Advocaten en Mediators kan u adviseren en zo nodig begeleiden bij een procedure bij de rechtbank.

Meer lezen Contact opnemen