Direct contact? Bel: 085 - 0434471

HomeOnze werkwijzen

Onze werkwijzen

Advocaat of mediator?

Allereerst is het goed om te bedenken wat u zelf wilt. Wilt u in onderling overleg samen tot goede, duurzame, afspraken komen? Wilt u dat er goed gekeken wordt naar ieders belangen? Wilt u maatwerk? Wilt u niet afhankelijk zijn van een beslissing van een rechter? Dan kunt u het beste kiezen voor mediation dan wel voor collaborative divorce (overlegscheiding). Deze trajecten zijn in principe minder kostbaar dan het traject waarbij ieder een eigen advocaat kiest en gaat procederen. 

Als u voor het traject met ieder een eigen advocaat kiest, zullen wij eerst er alles aan proberen te doen om u en uw partner alsnog tot gezamenlijke afspraken te laten komen, waarbij de belangen van u (en indien er kinderen aanwezig zijn, met name van de kinderen) voorop staan. Mocht het desondanks niet lukken om samen afspraken te maken, dan zal er geprocedeerd worden en bent u afhankelijk van de beslissing van een rechter. De verhoudingen zullen nog meer verslechteren en de eventuele kinderen zullen hier nog meer last van krijgen en zullen hier (meer) schade door ondervinden.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

U kunt er voor kiezen om vrijblijvend kennis te maken met één van onze advocaten of mediators. Zo’n kennismakingsgesprek kan bij ons op kantoor zijn, maar dat kan ook telefonisch. We bespreken dan uw situatie en een plan van aanpak. Het kennismakingsgesprek duurt maximaal een half uur. Het kost u niets.

Netwerk

Compass Familierecht Advocaten en Mediators heeft een groot netwerk van diverse professionals, zoals accountants, fiscalisten en pensioendeskundigen, maar ook therapeuten voor kinderen en voor volwassenen. Als het nodig is, schakelen wij hen in om u nog beter te kunnen adviseren. Het kan ook zo zijn dat wij mensen door verwijzen naar een professional uit ons netwerk.

Second opinion

U kunt ons ook inschakelen als u behoefte heeft aan een second opinion. Twijfelt u over het al dan niet voeren van een rechtszaak of heeft u behoefte aan een frisse blik op uw zaak? Bel ons. Wij helpen u.  

Prenups

Als u gaat trouwen of samenwonen, zit u meestal op een roze wolk en wil zeker niet nadenken over de gevolgen als het toch mis mocht gaan. Dat snappen wij heel goed. Wel kunnen we u vanuit onze jarenlange ervaring vertellen dat het veel leed en ellende voorkomt en veel geld kan schelen als u, voordat u trouwt of gaat samenwonen zich laat inlichten over alle gevolgen van het huwelijk/samenwonen en een mogelijke scheiding ervan.

Welke gevolgen het heeft voor u en de kinderen, voor u en de woning, voor u en uw bedrijf, welke fiscale gevolgen zijn er, enzovoort. De gevolgen voor samenlevers zijn weer totaal anders dan voor gehuwden. Het is zeer verstandig en eigenlijk zelfs noodzakelijk om u van te voren goed te laten inlichten.

Wij informeren u graag hierover.

Contact opnemen