Direct contact? Bel: 085 - 0434471

HomeParenting Coordination

Parenting Coordination

Parenting coordination is een voor Nederland nieuwe vorm van conflictoplossing na (echt)scheiding. Via parenting coordination kunnen ouders hun conflicten oplossen zonder naar een rechter te gaan. Het belang van het kind staat bij deze conflictoplossing voorop. De advocaten bij Compass Advocaten zijn gecertificeerd Parenting Coordinator. 

De parenting coordinator helpt bij uitvoering en naleving van het ouderschapsplan, bij (kleine) wijzigingen in het ouderschapsplan, de zorgregeling of vakantieregeling en incidentele gebeurtenissen zoals verjaardagen, jubilea e.d.. De parenting coordinator spreekt naast de ouders ook de kinderen en kan als dat nodig is de hulp van derden inschakelen.

De parenting coordinator is oplossingsgericht en voortvarend en zoekt samen met de ouders naar een oplossing op maat zonder procedure bij een rechter. Komen de ouders er desondanks samen niet uit dan kan de PC (bindende) adviezen geven.

Ouders kunnen bij het afwikkelen van hun scheiding in hun ouderschapsplan opnemen dat zij bij problemen waar zij samen niet uitkomen de hulp van een (bepaalde) PC inroepen. Maar ouders kunnen uiteraard ook zonder een PC clausule in een ouderschapsplan een PC in de arm nemen.

De effectiviteit van de werkwijze van de PC is in andere landen bewezen; ex-partners kunnen zonder rechter tot een vergelijk komen, waarbij de PC meer bevoegdheden heeft dan een mediator. Komen de ouders er met de PC niet uit, dan kan de PC een aanbeveling of voorstel doen of zelfs een bindend advies geven als partijen daar vooraf toestemming voor hebben gegeven.

Contact opnemen