Direct contact? Bel: 085 - 0434471

HomeOver onsMarjolijn Bakker - advocaat/mediator

mr. M. Bakker (Marjolijn)

Marjolein BakkerStaat op empathische, deskundige en vlotte wijze cliënten bij op het gebied van het Personen- en Familierecht.

Zij voorziet partijen van goede (juridische) handvatten om de onzekere tijd het hoofd te bieden en perspectief te bieden voor de toekomst.

Marjolijn geeft de voorkeur aan het regelen van familierechtelijke problemen in goed onderling overleg. Dit kan zijn door echtscheidingsbemiddeling of door een vier overleg waarbij partijen en hun advocaten of andere adviseurs aanwezig zijn.

Bij deze wijzen van geschiloplossing blijven partijen in overleg en behouden zij, goed geïnformeerd over hun posities, samen de regie over de op te lossen problemen. Bemiddeling of regelingen in goed onderling overleg resulteert in meer duurzame afspraken, meer tevredenheid en draagt bovendien bij aan respectvol ouderschap.

Aan de andere kant kan het soms zo zijn dat het voeren van een juridische procedure niet te vermijden is. In dat geval wordt een procedure met u voorbereid waarbij ook de menselijke kant niet uit het oog wordt verloren.

Loopbaan

Marjolijn is in 1998 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht in de Privaatrechtelijke en Sociaalrechtelijke richting. Na haar afstuderen is zij 8 jaar werkzaam geweest bij Leesberg Advocaten in het arrondissement Alkmaar. Aanvankelijk voerde zij een algemene praktijk waar diverse rechtsgebieden aan de orde kwamen. Al snel ontwikkelde zij speciale interesse voor het Personen- en Familierecht.

In 2005 rondde zij de echtscheidingsbemiddeling opleiding van de vereniging voor Familierecht Advocaten en Scheidingsbemiddelaars (vFAS) af. In juni 2006 voltooide zij de vFAS specialisatie opleiding Familierecht.

Naast haar advocatenpraktijk is Marjolijn zowel bestuurlijk als praktisch betrokken geweest bij het runnen van de kinderrechtswinkel Noord-Holland-Noord. Ook heeft zij 6 jaar een bestuurlijke functie gehad binnen de vrouwenopvang.

In 2007 is zij samen met haar gezin uitgezonden geweest naar Azië alwaar zij betrokken is geweest bij diverse vrijwilligersorganisaties en organisatorische en bestuurlijke zaken.

Van 2013 tot medio 2014 is Marjolijn werkzaam geweest bij Vogelaar Bosch Spijer advocaten binnen het arrondissement Den Haag waar zij zich uitsluitend met Familierecht en echtscheidingsbemiddeling heeft bezig gehouden.

Vanaf medio 2015 tot 1 september 2017 was Marjolijn verbonden aan het advocatenkantoor Drost en Van de Vijver Advocaten B.V. waar zij eveneens werkzaam was in het Familierecht.

Sinds september 2017 heeft zij een kantoor met Mileen Quispel. Marjolijn en Mileen werken beiden vanaf 1998 in het Familierecht en hebben hun krachten in Compass Familierecht Advocaten en Mediators gebundeld.

Contact met Marjolijn Bakker